Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά

6ος χρόνος κοντά στο μικρό κοινό! 

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!

 Μια υπέροχη παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά για μια μαγευτική βόλτα στο δάσος!!!!

 

Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

 

Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» είναι μια πρωτότυπη δημιουργία της Άννας Τζίμα που ακροβατεί ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και το βιωματικό παιχνίδι δίνοντας τη σπάνια ευκαιρία σε πολύ μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε μια εμπειρία εξερεύνησης του δάσους, της ζωής που φιλοξενεί καθώς και των στοιχείων της φύσης. Στη βόλτα του στο δάσος το παιδί θα γνωρίσει τον αέρα, τη βροχή, το ποτάμι, τον κεραυνό κι ο κούκος θα του μάθει να μην τα φοβάται. Θα του μάθει ακόμη ότι το δάσος είναι το σπίτι του και πως πρέπει να το προσέχει όπως το δικό του σπίτι.

Μέσα από πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια τα παιδιά – θεατές ακολουθούν το παιδί – ηθοποιό στο μαγικό του ταξίδι στο δάσος και καλλιεργούν αξίες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, που δύσκολα εδραιώνονται μέσα από τον κόσμο των μεγάλων.

Το «Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2011 οπότε και είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση ακούγεται αποκλειστικά ζωντανή μουσική ενώ χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα όπως ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, φλογέρα, κιθάρα κ.α. Η δημιουργός της παράστασης, Άννα Τζίμα, στο πλαίσιο της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» εμπνέει και εμπνέεται από τα παιδιά από το 2004  έχοντας δημιουργήσει δομές για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών.

 

 Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 20 Μαίου 2018

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 210 3464903, 210 3464002

Θέατρο Μορφές Έκφρασης: Αλκμήνης 13, Κ.Πετράλωνα 

(απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς) 

Γίνονται και οργανωμένες πρωϊνές παραστάσεις για σχολεία 

                  koukoudasos koukou1pppw kokou-per