Αρχείο παραστάσεων

Η μεγάλη γιορτή ΑΙΣΩΠΟΣ

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ»

Μουσικοθεατρική παράσταση με συμμετοχή των παιδιών
της Άννας Σεβαστής Τζίμα

 
 
imegaliGIORTI
 
 

“Η Μεγάλη Γιορτή” είναι μια χιουμοριστική μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά, βασισμένη στον μύθο του Αισώπου “Το Λιοντάρι, το Κοράκι και η Αλεπού”. Η μελετημένη σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα προσεγγίζει τα παιδιά με τρόπο που τα παρακινεί σε βιωματική συμμετοχή.

 

Το παραμύθι

Ένα γέρικο λιοντάρι και ο πιστός του υπηρέτης, το κοράκι, ψάχνουν να βρούνε τρόπο που θα δώσει τη δυνατότητα στο λιοντάρι να απολαύσει ένα «αξιοπρεπές» γεύμα! Το γέρικο λιοντάρι, έχει χάσει πια τις δυνάμεις του και αδυνατεί να κυνηγήσει, μα, όπως λέει και το παραμύθι μας «όσα δεν φτάνουν τα πόδια, τα φτάνει ο νους!», έτσι καταστρώνει ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του. Θα καλέσει όλα τα ζώα στη ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι θα καταφέρει να γλιτώσει από τα δόντια του λιονταριού, γιατί αυτό το αλεπουδάκι ξέρει όχι μόνο να ΑΚΟΥΕΙ, αλλά και να ΒΛΕΠΕΙ!!!!

 

Η παράσταση

Η παράστασή μας που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας, συνδυάζει το Θέατρο με τη Μουσική, η οποία παίζεται εξολοκλήρου ζωντανά επί σκηνής, τη Διάδραση και το Παιχνίδι, τη Φαντασία και την Περιπέτεια. Η «Μεγάλη γιορτή» είναι στ’ αλήθεια μια Μεγάλη γιορτή και για τα παιδιά!!!

 

Το μήνυμα

Μέσα από την περιπέτεια που ηθοποιοί και θεατές θα ζήσουν από κοινού, θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε στα παιδιά το στοιχείο της παρατηρητικότητας. Η μικρή αλεπού της ιστορίας μας, αν και δεν γνώριζε τίποτα για το πονηρό σχέδιο του λιονταριού, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επειδή παρατήρησε και αξιολόγησε αυτό που είδε! Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά να χρησιμοποιούν την κρίση τους και να την εμπιστεύονται!

 

Συμμετοχή των παιδιών
Η συμμετοχή των παιδιών, το παιχνίδι και ο χορός αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της παράστασης, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ζήσουν αληθινά τη ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ!

 

Παίζουν 3 Ηθοποιοί – Μουσικοί


Επικοινωνία:
Βλασία Βερβέρη
210 3464903
210 3464002
6944 659865

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.