Συνολικό πρόγραμμα 2018-2019

«Παιδί & Τέχνη» 2018-2019 Το μικρό σχολείο τεχνών από τις Μορφές Έκφρασης

«Παιδί & Τέχνη» 2018-2019 Το μικρό σχολείο τεχνών από τις Μορφές Έκφρασης

 

«Παιδί & Τέχνη» 2018-2019 
Μικρό σχολείο τεχνών από τις Μορφές Έκφρασης
 
Το «Παιδί & Τέχνη», το μικρό σχολείο των τεχνών των Μορφών Έκφρασης απευθύνεται σε παιδιά από 3-16 ετών. Έχοντας ως βασικό στόχο να χαρίσει στα παιδιά μια βιωματική επαφή με τις τέχνες αλλά και έναν χώρο όπου μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά, εδώ και 16 χρόνια το «Παιδί & Τέχνη» έχει καθιερωθεί στον χώρο της παιδικής και εφηβικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. 
 
Μέσα από τις τέχνες: Μουσική, Θέατρο, Κίνηση, Ζωγραφική, Γλυπτική, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο γύρω τους. Στο «Παιδί & Τέχνη» η επικοινωνία, το παιχνίδι, η παιδικότητα, η ξεγνοιασιά και η χαρά της ζωής είναι πάντα εκεί για να προσφέρουν στα παιδιά μια αληθινή φωλιά για τα όνειρά τους!
 
Που μπορείτε να βρείτε το «Παιδί & Τέχνη»:
 
Θέατρο Μορφές Έκφρασης. Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
 
paidiko01
 
Τμήματα
 
‘’Το μαγικό εργαστήρι της μουσικής’’  
 
(τμήμα Α: 3-5 ετών / τμήμα Β: 5-6 ετών)
 
Μαγικές μπαγκέτες δίνουν ζωή σε ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα και τα κάνουν να τραγουδάνε για ιππότες, ποντίκια, γάτους και άλλα πλάσματα που όλο μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες. Θα γνωρίσουμε τον κύριο Ντο και όλη του την οικογένεια, θα παίξουμε στα τύμπανα ρυθμούς που όλο ταξιδεύουν και θα μάθουμε πως ο Χρόνος αλλάζει μορφή ανάλογα με τα κέφια του!
 
Εργαστήριο γνωριμίας με τη Μουσική με βάση το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Orff
 
Κάθε Τρίτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ. (τμήμα Α: 3-5 ετών)
Κάθε Τετάρτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ. (τμήμα Β: 5-6 ετών)
 
vrefiko01
 
"Μαγικές μεταμορφώσεις και παραμυθένια πλάσματα" θεατρικό παιχνίδι
 
 (4-6 ετών)
 
Πλάσματα από παραμύθια, Νεράιδες και Ξωτικά, ήρωες από ιστορίες γεμάτες περιπέτεια Πειρατές και τρομεροί Δράκοι, θα γίνουν αφορμή για παιχνίδι και θεατρική έκφραση!!!
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον κόσμο των συναισθημάτων, της λογοτεχνίας και θα καλλιεργήσουν δημιουργικά τη φαντασία τους! 
 
Κάθε Τρίτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ. 
 
"Ο κόσμος ανάποδα" 
 
(6-12 ετών)
 
Το θέατρο ανοίγει τη μαγική του αυλαία και καλεί τα παιδιά σ’ έναν κόσμο όπου θα γίνουν πρωταγωνιστές σε απίστευτες περιπέτειες! Με θέατρο, μουσική, χορό, τραγούδι και πολύ φαντασία θα δημιουργήσουμε έναν δικό μας κόσμο και θα σας μιλήσουμε για όσα κρύβει η καρδιά μας αλλά και σκαρφίζεται ο νους μας! 
 
Κάθε Σάββατο 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ. 
 
 
 
«Ζωγραφικά παιχνίδια»
 
 
(5-11 ετών)
 
Λένε πως η ζωγραφική είναι ένα παιχνίδι με χρώματα και γραμμές, ας παίξουμε λοιπόν κι εμείς για να ανακαλύψουμε τον κόσμο με τα μάτια μας και τα συναισθήματα μας, για να μιλήσουμε αλλά και να μάθουμε το πώς αλλά και το γιατί η ζωή μας μπορεί να γίνει ένας πίνακας, μια εικόνα, ένα σχήμα! Στο μάθημα αυτό η ζωγραφική γίνεται παιχνίδι αλλά και μουσική!
 
Κάθε Τετάρτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ.
 
«Η παραμυθένια ορχήστρα» 
(10-16 ετών)
 
Απευθυνόμαστε σε παιδιά και εφήβους από 10 έως 16 ετών για να δημιουργήσουμε μαζί μια ορχήστρα διαφορετική από τις άλλες! Σε αυτήν την ορχήστρα η μουσική συναντάει το θέατρο και την κίνηση και αφηγείται παραμύθια με ήχους και ρυθμούς! 
Η «Παραμυθένια ορχήστρα» θα είναι η πρώτη παιδική μουσικοθεατρική ορχήστρα στην Ελλάδα και θα βασίζεται στo Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff και το Θέατρο. Το ρεπερτόριο της θα αποτελείται από μουσικές του κόσμου αλλά και έντεχνες συνθέσεις. Απευθυνόμαστε σε παιδιά και εφήβους που λαχταρούν να εκφράσουν τη μουσικότητα τους με πολλές μορφές.
Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με ακρόαση.
 
Κάθε Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
 
"Εφηβική θεατρική ομάδα"
 (12 - 16 ετών)
 
Οι έφηβοι δημιουργούν το δικό τους θεατρικό έργο. Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, επικοινωνίας και έκφρασης, θα αναπτύξουμε μια θεματική γκάμα εμπνευσμένη από κλασσικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα αλλά και από το ευρύτερο περιβάλλον. Η ανάπτυξη της επικοινωνίας, της προσωπικής παρουσίας τόσο στην σκηνή όσο και στη ζωή, η ανάπτυξη και η εξέλιξη των ιδεών αποτελούν οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί το εργαστήρι. Η παράσταση τους θα παρουσιαστεί στο τέλος του προγράμματος στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. Το εργαστήριο είναι ιδανικό και για παιδιά που θέλουν να προετοιμαστούν για τα καλλιτεχνικά γυμνάσια, με περσινό ποσοστό επιτυχίας 100% αλλά και για όσα παιδιά αναζητούν έναν χώρο όπου μπορούν να αναπτύξουν την θεατρική και προσωπική τους έκφραση!
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Άννα Σεβαστή Τζίμα
 
Κάθε Σάββατο στη 1:00 μ.μ. - 3:00 μ.μ.
 
Μη διστάσετε να μας καλέσετε για προσωπικό ραντεβού ώστε να συζητήσουμε μαζί την καλύτερη επιλογή για το παιδί σας! 
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464903, 210 3464002
http://www.morfesekfrasis.gr email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.