για εφήβους 12 -16 ετών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ 12-16 ετών

ΕΦΗΒΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (12 - 16 ΕΤΩΝ)
 
 pt512019w  pt532019w  pt522019w  efiviko02
 
Οι έφηβοι δημιουργούν το δικό τους θεατρικό έργο. Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, επικοινωνίας και έκφρασης, θα αναπτύξουμε μια θεματική γκάμα εμπνευσμένη από κλασικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα αλλά και από το ευρύτερο περιβάλλον. Η ανάπτυξη της επικοινωνίας, της προσωπικής παρουσίας τόσο στην σκηνή όσο και στη ζωή, η ανάπτυξη και η εξέλιξη των ιδεών αποτελούν οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί το εργαστήρι. Η παράσταση τους θα παρουσιαστεί στο τέλος του προγράμματος στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. 
Ενότητες που θα προσεγγίσουμε:
Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι, σωματική έκφραση, θέατρο της επινόησης, εκφορά λόγου, δημιουργική γραφή, τραγούδι, φωνητική, σκηνική παρουσία, επικοινωνία και συνεργασία, ρυθμοί και κρουστά, bodypercussion, ηχητικά τοπία, συναισθήματα, δημιουργία ρόλου.
Επίσης: 
Ασκήσεις επικοινωνίας, διαχείριση ομάδας, ενεργή συμμετοχή και πόστα  στην οργάνωση της παράστασης, ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την ανάληψη ευθύνης, αξίες και ιδανικά, κοινωνικές δράσεις , μελέτη κειμένων : πώς γίνεται και πως μπορούμε να αποκτήσουμε πλήρη κατανόηση.
 
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Συνεργάτες: Δημήτρης Σκούρτης, Δανάη Στεργίου
 
Κάθε Σάββατο 12:30 – 2:30 μ.μ.
Τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002
 
 
 
 
Η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ (9-16 ετών)
 
pt242019w    pt582019w  pt252019w  pt402019w  pt392019w
 
Η Παραμυθένια Ορχήστρα των Μορφών Έκφρασης καλεί παιδιά και εφήβους από 9 έως 16 ετών για να δημιουργήσουμε μαζί μια ορχήστρα διαφορετική από τις άλλες. Η συμμετοχή θα γίνει με ακρόαση για τα παιδιά από 9 εώς 11 ετών και  χωρίς ακρόαση για τα μεγαλύτερα παιδιά! Το μόνο που θα ζητηθεί από τα άτομα είναι να αγαπούν τη μουσική και να ποθούν να μορφωθούν γνωρίζοντας την ή όχι, παίζοντας ή όχι μουσικά όργανα.
 
Η Παραμυθένια Ορχήστρα με τη μέθοδο Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός, αναμιγνύει τη μουσική με την κίνηση και τη θεατρική έκφραση, δημιουργώντας ένα σημαντικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Απευθυνόμαστε σε παιδιά και εφήβους που λαχταρούν να εκφράσουν τη μουσικότητα τους με πολλές μορφές.
 
Τι περιλαμβάνει η Παραμυθένια Ορχήστρα
1. Δημιουργία μουσικής ορχήστρας με βάση το σύστημα Carl
Orff
2. Δημιουργία χορωδίας
3. Εκπαίδευση στο σύστημα Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός που βασίζεται στην μουσικοκινητική μέθοδο του CarlOrff
4. Βασικές αρχές του θεάτρου
5. Κίνηση
 
Διδάσκουν:
 
thomas  DanaiStergiou
 
Ο Θεατράνθρωπός και μουσικοπαιδαγωγός  Θωμάς Κινδύνης , ηθοποιός,   σκηνοθέτης και μελετητής του ανθρώπινου πνεύματος υπηρετεί εδώ και 40 χρόνια το θέατρο και τις τέχνες. Δημιουργός του συστήματος «Κίνηση, Λόγος & Ρυθμός» , Δάσκαλος Υποκριτικής με μεγάλη εμπειρία και ιστορία σε Δραματικές σχολές, μαθητής και βοηθός του Δημήτρη Ροντήρη, καλεί τα παιδιά και τους νέους να αφουγκραστούν και να πλησιάσουν την ομορφιά της ζωής και του εαυτού τους μέσα από τις Τέχνες. Η «Παραμυθένια ορχήστρα» αποτελεί ένας πυρήνας πνευματικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης παιδιών κα εφήβων μέσα από την Μουσική έκφραση σε συνδυασμό πάντα με τις τέχνες του λόγου και της κίνησης. 
 
Συνεργάτης:  
Δανάη Στεργίου Μουσικός και μέλος της "Παραμυθένιας Ορχήστρας" Διεύθυνση χορωδίας.
 
 
 Κάθε Σάββατο 2:30 μ.μ.- 4:30 μ.μ.
Πληροφορίες- εγγραφές: 210 3464903, 210 3464002
 
 
 
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (9-15 ετών)
 
 Robotics1  Robotics2  Robotics3
 
 
Η σύγχρονη τεχνολογία συναντάει την τέχνη! Τα παιδιά θα μάθουν βασικές αρχές ρομποτικής και θα ενσωματώσουν τα έργα τους στην θεατρική πράξη, σε συνεργασία με τα θεατρικά εργαστήρια, οι μαθητές του τμήματος θα υλοποιήσουν ένα projectτους στην σκηνική πράξη!
 
Στο μάθημα χρησιμοποιούνται παιχνίδια LEGO και άλλες μηχανικές κατασκευές, που έχουν την δυνατότητα να προγραμματίζονται και να εκτελούν κινήσεις και εργασίες. Έτσι τα παιδιά εξασκούνται στο μοντάρισμα και την κατασκευή μηχανικώ ν συστημάτων, αλλά και στον βασικό προγραμματισμό των συστημάτων αυτών. Πραγματοποιούνται επίσης πειράματα φυσικής και μαθηματικών, ώστε η απαραίτητη θεωρία να εμπεδώνεται με ευχάριστο τρόπο, μέσω δηλαδή της διασκέδασης και της παρατήρησης.
 
Στα μεγαλύτερα παιδιά θα γίνει εισαγωγή στους μικροελεγκτές και στο Arduino. Μαθαίνουμε τις λειτουργίες και τον προγραμματισμό του Arduino, καθώς και βασικές γνώσεις των ηλεκτρονικών. Οι εφαρμογές με την χρήση Arduino είναι πολυποίκιλες. Στα μαθήματα ξεκινάμε από απλές εφαρμογές, όπως έλεγχος ενός led, ενός ηλεκτρικού κινητήρα, κ.α. και προοδευτικά φτάνουμε σε αρκετά σύνθετες, όπως αυτόματος έλεγχος μίνι ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έλεγχος οικιακών συσκευών μέσω ίντερνετ κ.α..
  
 
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιώργος Παπαβασιλείου
Κάθε Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. 
Τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002
 
 
 
 

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.