για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ(6-12 ετών)
 
pt292019w    pt552019w  pt572019w  pt412019w
 
Ιστορίες και μύθοι από την παγκόσμια λογοτεχνίας, αλλά και την Ελληνική μυθολογία θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Η έκφραση τόσο μέσα από το σώμα όσο και την φωνή, η ανάπτυξη της φαντασίας, η ρυθμική αγωγή και η εκφορά του λόγου, θα συντροφεύσουν το θεατρικό μας παιχνίδι .
Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την έννοια του αυτοσχεδιασμού και του θεάτρου της επινόησης, δημιουργώντας δικές τους μικρές ιστορίες αλλά και μεταμορφώνοντας απλά αντικείμενα σε θεατρικές προσωπικότητες. Το παιχνίδι, η χαρά της συντροφικότητας, η επικοινωνία με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, η δημιουργικότητα και το ζεστό περιβάλλον θα χαρίσουν στα παιδιά όμορφες και δημιουργικές στιγμές.
Το εργαστήριο είναι ιδανικό και για παιδιά που θέλουν να προετοιμαστούν για τα καλλιτεχνικά γυμνάσια, με περσινό και προπέρσινο ποσοστό επιτυχίας 100%. Ενότητες που θα προσεγγίσουμε: Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι, σωματική έκφραση, θέατρο της επινόησης, εκφορά λόγου, δημιουργική γραφή, τραγούδι, φωνητική, σκηνική παρουσία, επικοινωνία και συνεργασία, ρυθμοί και κρουστά, body percussion, ηχητικά τοπία, συναισθήματα, δημιουργία ρόλου.
 
Υπέυθυνη εργαστηρίου:
Άννα Σεβαστή Τζίμα
Συνεργάτες:
Δημήτρης Σκούρτης, Δανάη Στεργίου
 
Κάθε Σάββατο 11:00 – 12:30 μ.μ
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ» (9-16 ετών)
 
pt402019w  pt582019w  pt392019w  pt602019w
 
Η Παραμυθένια Ορχήστρα των Μορφών Έκφρασης καλεί παιδιά και εφήβους από 10 έως 16 ετών για να δημιουργήσουμε μαζί μια ορχήστρα διαφορετική από τις άλλες. Η συμμετοχή θα γίνει χωρίς ακρόαση για παιδιά από 11 ετών και πάνω και με ακρόαση για παιδιά από 9 έως 10 ετών.
 
Το μόνο που θα ζητηθεί από τα άτομα είναι να αγαπούν τη μουσική και να ποθούν να μορφωθούν γνωρίζοντας την ή όχι, παίζοντας ή όχι μουσικά όργανα. Η Παραμυθένια Ορχήστρα με τη μέθοδο Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός, αναμιγνύει τη μουσική με την κίνηση και τη θεατρική έκφραση, δημιουργώντας ένα σημαντικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 
Απευθυνόμαστε σε παιδιά και εφήβους που λαχταρούν να εκφράσουν τη μουσικότητα τους με πολλές μορφές.
 
Τι περιλαμβάνει η Παραμυθένια Ορχήστρα
1. Δημιουργία μουσικής ορχήστρας με βάση το σύστημα CarlOrff
2. Δημιουργία χορωδίας
3. Εκπαίδευση στο σύστημα Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός που βασίζεται στην μουσικοκινητική μέθοδο του CarlOrff
4. Βασικές αρχές του θεάτρου
5. Κίνηση
 
Υπεύθυνος εργαστηρίου:
Θωμάς Κινδύνης
Βοηθός:
Δανάη Στεργίου
 
Κάθε Σάββατο 2:30 - 4:30 μ.μ.
 
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (5-12 ετών) 
 
zografpaid  pt612019w  pt632019w  pt622019w
 
Θέατρο μέσα από πινέλα, σχήματα, χρώματα και γραμμές! Μάσκες, σκηνικά, πίνακες που έχουν να μας πούνε μια ιστορία, συναισθήματα και σχέσεις. Τι ιστορία έχει  να μας πει ένας πίνακας του ΒαγκΚόγκ;  Πως μια ιστορία μπορεί να γίνει εικόνα; Τα συναισθήματα μας μιλάνε για αγάπη αλλά και φόβο, μίσος αλλά και γαλήνη μέσα από χρώματα και σχήματα.  Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι για ανήσυχους μικρούς καλλιτέχνες!
 
Τεχνικές:
 
•Σκίτσο με μολύβι / Χρώμα και συνδυασμοί
•Αποτύπωση και παρατήρηση /Σχέδιο
•Κολάζ / Πλαστελίνη
•Σύνθεση / Ζωγραφική σε διάφορα αντικείμενα / Μάσκα
 
Προσεγγίσεις:
 
Γνωριμία με μεγάλους ζωγράφους, μικρές και μεγάλες σκηνικές κατασκευές, αυτοσχεδιασμός, μια ιστορία γίνεται πίνακας, θέατρο σκιών, συναισθήματα και χρώματα κ.α.
 
 
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελένη Σγαρδέλη
 
Κάθε Δευτέρα 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ.
 
 
 
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (9-15 ετών)
 
 
 Robotics1  Robotics2  Robotics3  
 
Η σύγχρονη τεχνολογία συναντάει την τέχνη! Τα παιδιά θα μάθουν βασικές αρχές ρομποτικής και θα ενσωματώσουν τα έργα τους στην θεατρική πράξη, σε συνεργασία με τα θεατρικά εργαστήρια, οι μαθητές του τμήματος θα υλοποιήσουν ένα projectτους στην σκηνική πράξη!
 
Στο μάθημα χρησιμοποιούνται παιχνίδια LEGO και άλλες μηχανικές κατασκευές, που έχουν την δυνατότητα να προγραμματίζονται και να εκτελούν κινήσεις και εργασίες. Έτσι τα παιδιά εξασκούνται στο μοντάρισμα και την κατασκευή μηχανικώ ν συστημάτων, αλλά και στον βασικό προγραμματισμό των συστημάτων αυτών. Πραγματοποιούνται επίσης πειράματα φυσικής και μαθηματικών, ώστε η απαραίτητη θεωρία να εμπεδώνεται με ευχάριστο τρόπο, μέσω δηλαδή της διασκέδασης και της παρατήρησης.
 
Στα μεγαλύτερα παιδιά θα γίνει εισαγωγή στους μικροελεγκτές και στο Arduino. Μαθαίνουμε τις λειτουργίες και τον προγραμματισμό του Arduino, καθώς και βασικές γνώσεις των ηλεκτρονικών. Οι εφαρμογές με την χρήση Arduino είναι πολυποίκιλες. Στα μαθήματα ξεκινάμε από απλές εφαρμογές, όπως έλεγχος ενός led, ενός ηλεκτρικού κινητήρα, κ.α. και προοδευτικά φτάνουμε σε αρκετά σύνθετες, όπως αυτόματος έλεγχος μίνι ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έλεγχος οικιακών συσκευών μέσω ίντερνετ κ.α..
 
Η επικοινωνία και το παιχνίδι αλλά και η αίσθηση της χαράς κάνουν αυτό το εργαστήριο ξεχωριστό!
 
 
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιώργος Παπαβασιλείου
Κάθε Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. 
 

 
 
 
 
 
 
 

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.