Πολυφωνικό Τραγούδι Ηπείρου - Βαγγέλης Κώτσου

Πολυφωνικό Τραγούδι Ηπείρου

Πολυφωνικό Τραγούδι Ηπείρου

Ο καταξιωμένος τραγουδιστής και καθηγητής Βαγγέλης Κώτσου θα μας καθοδηγήσει ώστε να γνωρίσουμε το Πολυφωνικό Τραγούδι Ηπείρου κατανοώντας τις βάσεις του, τους διαφορετικούς ρόλους που συμβάλλουν στο σύνολο, τη θεματολογία των τραγουδιών καθώς και μαθαίνοντας τον τρόπο να ερμηνεύσουμε και να αποδώσουμε με πιστότητα και σωστή αισθητική το είδος αυτό. Σκοπός του εργαστηρίου είναι πέρα από την εκμάθηση και την επαφή με αυτό το ιδαίτερο είδος της Ελληνικής παράδοσης και η δημιουργία, για όσους το επιθυμούν, φωνητικού συνόλου που θα δημιουργήσει ρεπερτόριο και θα παρουσιάζεται στο κοινό σε μουσικοθεατρικές δράσεις.

polifoniko01  polifoniko4

Λίγα λόγια για το Πολυφωνικό τραγούδι Ηπείρου
Το πολυφωνικό τραγούδι βασίζεται στις πεντατονικές κλίμακες (αρχαία φόρμα κλίμακας).

Στα πολυφωνικά σύνολα, έχουμε συγκεκριμένους “ρόλους” των χορωδών, όπως είναι του Παρτή  ή Πάρτη, του Κλώστη ή Γυριστή  ή Τσακιστή, τους Ισοκράτες, τον Προλογιστή  και τον Ρίχτη.

Η θεματολογία των Ηπειρώτικων πολυφωνικών τραγουδιών περιλαμβάνει Τραγούδια Ξενιτιάς, Ιστορικά Κλέφτικα, Θρύλους-Παραλογές και Μοιρολόγια, καθώς και Λυρικά Τραγούδια Αγάπης.

 

Διδάσκει ο Βαγγέλης Κώτσου
Διάρκεια προγράμματος: 6/11/2019 – 27/5/2020
Ημέρα: Κάθε Τετάρτη, 19.30 - 21.00
Μηνιαία Συνδρομή: 40€/ μήνα

 

Για εγγραφές στα τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002 ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στο θέμα γράφετε: Πολυφωνικό Ηπείρου

 

Βαγγέλης Κώτσου

Μέσα από τα μονοπάτια του Πολυφωνικής μουσικής ταξιδεύουμε στην Ήπειρο, με οδηγό τον Βαγγέλη Κώτσου, καταξιωμένο τραγουδιστή παραδοσιακού τραγουδιού, καθηγητή πολυφωνικού τραγουδιού Ηπείρου, διευθυντή παραδοσιακής ορχήστρας, επιμελητής μουσικών παραγωγών, καθώς έχει τελέσει και ως καθηγητής πολυφωνικού τραγουδιού Ηπείρου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο πανεπιστήμιο Τυφλίδας της Γεωργίας στη Σχολή Καλών Τεχνών.


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.