Ταραντέλα και Πολυφωνικά της Κάτω Ιταλίας - Encardia

Ταραντέλα με τους Encardia

Οι Encardia μας παρασύρουν στα βήματα της μεθυστικής Ταραντέλας και μας προσκαλούν να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους!

Από τις 3 Οκτωβρίου και για 6 συναντήσεις θα βρίσκονται στις Μορφές Έκφρασης  και θα μας προσφέουν ένα απολαυστικό ταξίδι στην Κάτω Ιταλία.

encardia4  encardia20  encardia1

 

Ταραντέλα σε τρεις όψεις

Η εκστασιακή Ταραντέλα έτσι όπως την χορέυουν και την τραγουδάνε στην Απουλία, στην Καλαβρία και την Καμπανία. Τρεις διαφορετικές ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας θα μας οδηγήσουν σιγοτραγουδώντας στην γλυκήτατη και τόσο σπουδαία διάλεκτο "Grico" σ' ένα ξεχωριστό βίωμα που σίγουρα θα ανεβάσει την διάθεση μας αλλά και ταυτόχρονα θα μας κάνει κοινωνούς μιας σπουδαίας και μοναδικής παράδοσης.

Το εργαστήρι αυτό αποτελεί και μια πρόσκληση για να πλησιάσουμε κι εμείς βιωματικά μέσα μας αυτές τις σχέσεις, να βρεθούμε κοντά στους Encardia και να χορέψουμε στις παραστάσεις τους, ακόμα και να τους ακολουθήσουμε σε κάποιο από τα ταξίδια τους!!!

 

Διδάσκουν :Γιάννα Χαμαλέλη (χορεύτρια των Εncardia) - Κώστας Κωνσταντάτος (μουσικός των Εncardia)
Διάρκεια: 6 εβδομάδες (συνολικά 12 ώρες)
Από: 3/10/2019 – 7/11/2019
Ημέρα: Κάθε Πέμπτη, 19.30 – 21.30 Ώρα προσέλευσης 19.15
Συμμετοχή: 150€

Εγγραφές συμμετοχές στα τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002 ή και με e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στο θέμα γράφετε: Encardia

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:30 (Οι εγγραφές λήγουν με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμο συμμετεχόντων)

 

encardia10  encardia7    encardia3

Encardia

Τα μέλη των Encardia ήδη από το 2004 ιχνηλατούν με πάθος και απόλυτο σεβασμό τις περιοχές του Ιταλικού Νότου (Απουλία, Νάπολη, Καλαβρία, Σικελία), αναζητώντας σχέσεις πολιτισμού που μας συνδέουν με την άλλη πλευρά του Ιονίου. Επί δέκα χρόνια συνεχόμενα, τα μέλη των Encardia διοργανώνουν σεμινάρια χορών που προέρχονται από τις
ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Ιταλίας. Οι ίδιοι επισκέπτονται σχεδόν 1-2φορές το χρόνο ανελλιπώς τις περιοχές αυτές και διατηρούν ισχυρούς δεσμούς εκεί με μουσικούς και χορευτές. Έχουν συνεργαστεί επί σκηνής αλλά και έχουν επηρεαστεί καθοριστικά στον τρόπο που χορεύουν αλλά και στη διδασκαλία τους, από τις τρείς πιο σημαντικές εκπροσώπους των χορών αυτών (Anna Cinzia Villani, Franca Tarantino, Maristella Martella), που ζουν και εργάζονται σήμερα στην Απουλία, περιοχή που αποτελεί κέντρο της παράδοσης της tarantella, μαζί με την Καλαβρία και τη Νάπολη.

Τη φετινή χρονιά εγκαινιάζεται τη συνεργασία Encardia-«Μορφές Έκφρασης» γιατί πιστεύουμε ότι μας ενώνει η κοινή αισθητική και η αγάπη για πράγματα που έχουν καλλιτεχνικό νόημα στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής.


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.