Λίγα λόγια

Εφηβικό Θεατρικό SUMMER CAMP - 1ο Εφηβικό Θεατρικό Master Class στη φύση (12-16 ετών)

teensmasterclasspromo2021

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

 

Οι Μορφές Έκφρασης διοργανώνουν το:

1o Θερινό Θεατρικό Master Class για εφήβους (12-16 ετών) στη Φύση

με την Άννα Σεβαστή Τζίμα, Πολυτίμη Μαχαίρα, Μάτα Μάρρα και άλλους συνεργάτες.

« Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας » William Shakespeare

28 Ιουνίου – 16 Ιουλίου 2021

στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Αν ονειρεύεσαι να συμμετέχεις ολοκληρωτικά στη δημιουργία μιας παράστασης, είμαστε εδώ για να καλλιεργήσουμε τις ικανότητές σου και να γίνεις μέλος του «Ονείρου» αυτό το καλοκαίρι. Θα κάνουμε πρόβες, θα μάθουμε τραγούδια και χορογραφίες, θα κατασκευάσουμε μάσκες, σκηνικά στοιχεία, ακόμα και την αφίσα της παράστασής μας. Θα περάσουμε τρεις πολύ δημιουργικές εβδομάδες, γεμάτες από την περιπέτεια του να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να εξελίξω και να ανακαλύψω τα καλλιτεχνικά μου μέσα, να επικοινωνήσω με άλλους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το θέατρο, να συνεργαστώ και να συνυπάρξω προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί έναν κοινό σκοπό: Την δική μας παράσταση!»  

Το Θεατρικό Master class απευθύνεται σε εφήβους (12-16 ετών) που αγαπούν το θέατρο και θα ήθελαν να εντρυφήσουν σε αυτό. Η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Άννα Σεβαστή Τζίμα, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Πολυτίμη Μαχαίρα, η χορεύτρια και δασκάλα χορού Μάτα Μάρρα  καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες, θα καθοδηγήσουν τα παιδιά με σεβασμό στον ιδιαίτερο κόσμο της εφηβικής δημιουργικότητας, με ενθάρρυνση και  επιμονή σε αξίες και ιδανικά που προάγουν το πνεύμα και την επικοινωνία. Σε αυτό το 1ο θεατρικό Μaster class θα προσεγγίσουμε ένα από τα πιο όμορφα και αέρινα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του William Shakespeare, με στόχο να το παρουσιάσουμε. 

Ημερομηνίες: 28 Ιουνίου – 16 Ιουλίου 2021

Η διάρκεια του Master Class είναι 3 εβδομάδες. Δεν υπάρχει δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς για μία ή δύο μόνο εβδομάδες. Θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει εξ’ ολοκλήρου και στις 3 εβδομάδες και στην τελική παράσταση που θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο «Ξέφωτο» του Βοτανικού κήπου Διομήδους.

Καθημερινό ωράριο:

Η προσέλευση ξεκινάει από τις 8:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. Στις 9:00 π.μ. ξεκινάμε. Το πρώτο μας διάλειμμα είναι στις 10:15 π.μ. για το δεκατιανό και έπειτα συνεχίζουμε έως τη 1:00 μ.μ. για το μεσημεριανό με ένα διάλειμμα για χαλάρωση έως τις 2:00 μ.μ. Μετά τις 2:00 μ.μ. συνεχίζουμε έως τις 4:00 μ.μ. οπότε γίνεται και η λήξη του ημερήσιου προγράμματος.

Τρόπος λειτουργίας:

8:00   – 9:00      Προσέλευση

9:00 – 10:00      Έναρξη εργαστηρίου

10:15 - 10:30   Δεκατιανό (διάλειμμα για φαγητό)

10:30 – 13:00           Συνέχιση εργαστηρίων

13:00 – 14:00           Μεσημεριανό Διάλειμμα (φαγητό και χαλάρωση)

14:00 – 16:00           Συνέχιση εργαστηρίων

16:00         Αποχώρηση ή παραμονή στη φύλαξη έως τις 18:00

Ενδεικτικό πρόγραμμα εργαστηρίων:

Θέατρο: Διδασκαλία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Υποκριτική, ανάλυση κειμένου, ρόλοι, αυτοσχεδιασμός, δημιουργία του θεατρικού χαρακτήρα, θεατρική χειρονομία, συναισθηματική ανάλυση, πρόβες σκηνών, τεχνικές πρόβες, επικοινωνία με τον συμπαίκτη, η έννοια του παιχνιδιού στη σκηνή, ανάπτυξη της φαντασίας.

Χορός – Κίνηση: Διδασκαλία: Μάτα Μάρρα

Εκγύμναση του σώματος, εκφραστική κίνηση, σωματικό θέατρο, ρυθμική και κινητική αγωγή, χορογραφία, κινητικός αυτοσχεδιασμός, ντουέτα, επικοινωνία, πρόβες, τεχνικές πρόβες.

Σκηνογραφία – Εικαστικές παρεμβάσεις: Διδασκαλία: Πολυτίμη Μαχαίρα

Βασικές αρχές σκηνογραφίας, κατασκευή μάσκας , εικαστικές παρεμβάσεις , δημιουργία αφίσας.

Τραγούδι – Μουσική: Διδασκαλία: Δανάη Στεργίου, Σωτήρης Λέτσιος.

Εκγύμναση φωνής, Ρυθμός & Μέλος, Επικοινωνία με τους ήχους, Ηχοτοπία, Εκμάθηση τραγουδιών, Μουσικά σύνολα, Body percussion.

Παραμονή στον χώρο μετά τη λήξη του προγράμματος:

Μετά τη λήξη του προγράμματος υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να παραμείνουν ΔΩΡΕΑΝ στην φύλαξη μέχρι της 18:00.

Για τους εφήβους που θέλουν να επιστρέφουν μόνοι τους στο σπίτι, θα πρέπει αυτό να έχει δηλωθεί επίσημα από τους γονείς – κηδεμόνες του.

Ελάχιστος & Μέγιστος αριθμός συμμετοχών

Προκειμένου να υλοποιηθεί το Master Class θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα. Ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών είναι τα 25 άτομα.

Πούλμαν – σχολικό:

Για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχολικού για τη μεταφορά τους, θα πρέπει να το δηλώσουν εξ’ αρχής στην αίτηση εγγραφής. Σχολικό θα υπάρξει ανάλογα με των αριθμό των παιδιών που θα κάνουν χρήση ανά περιοχή.

Κόστος σχολικού: 50€ την εβδομάδα

Σίτιση:

Υπάρχουν δύο επιλογές ως προς τη σίτιση:

  • Φέρνετε φαγητό από το σπίτι (δεκατιανό + μεσημεριανό)
  • Κάντε χρήση του menu, το οποίο περιλαμβάνει το δεκατιανό και το μεσημεριανό γεύμα με συνεργαζόμενο catering.

Κόστος Menu: 40 € την εβδομάδα

Οικονομική συνεισφορά:

Η οικονομική συνεισφορά για τη συμμετοχή 1o Θερινό Θεατρικό Master Class για εφήβους (12-16 ετών) των Μορφών Έκφρασης είναι 350 € και για τις 3 εβδομάδες. Η οικονομική εισφορά γίνεται σε μορφή ΔΩΡΕΑΣ, σε περίπτωση έκδοσης Τιμολογίου επιβαρύνεστε με το ΦΠΑ 24%.

Έκπτωση για δύο αδέρφια: 600 € συνολικά

Έκπτωση για μαθητές του Εφηβικού τμήματος των Μορφών Έκφρασης: 300 €

Εγγραφές:

Για την εγγραφή σας, συμπληρώνετε μια Αίτηση εγγραφής για κάθε παιδί (σε περίπτωση που είναι αδέρφια).

Πατήστε πάνω στα εικονίδια:

masterclasseggrafi   

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας:

210 3464903, 210 3464002


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
">

 

Βιογραφικά βασικών συντελεστών:

 

anna3  

 

 

Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας παιδικών θεατρικών έργων. Έχει σπουδάσει θέατρο και σκηνοθεσία, μουσική και παιδαγωγική της μουσικής με βάση το σύστημα Orff. Ιδρύτρια των καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά των Μορφών Έκφρασης, αλλά και του «Θερινού καλλιτεχνικού camp για παιδιά», διανύει μια πολυετή πορεία στον χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων. Τα έργα της έχουν παιχτεί σε σκηνές της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και στην Κύπρο.

Politimif

 Πολυτίμη Μαχαίρα

Η Πολυτίμη Μαχαίρα είναι μια καταξιωμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Έχοντας αποφοιτήσει με διακρίσεις από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Λιέγης, έχει ντύσει με τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια της, παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και άλλων θεάτρων, μεταξύ των οποίων και οι Μορφές Έκφρασης. Η αγάπη της για τους νέους την οδήγησε σε μια πολυετή πορεία διδασκαλίας σε Δραματικές σχολές, αλλά και ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών.

 

mataf  

                                                       Μάτα Μάρρα

Η Μάτα Μάρρα είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού.

Έχοντας διανύσει μια πολύχρονη πορεία στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων, έχει συνεργαστεί με αξιόλογους φορείς έχοντας πάντα ως στόχο την ανάπτυξη της έκφρασης μέσω της κίνησης (Εθνικό Θέατρο, Μορφές Έκφρασης, Θέατρο Πόρτα κ.ά.). Η αγάπη της για τον χορό την οδήγησε σε μια πλατιά εξερεύνηση της κίνησης (σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, μπαλέτο, κλασικό ινδικό χορό, χοροθέατρο κ.ά.) δίνοντάς της μια πολυδιάστατη ικανότητα διδασκαλίας και προσέγγισης της τεχνικής του χορού.

 

 

                     

 


 1542,    21  Ιουν  2021 ,   summercamps

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.