Εργαστήριο Κινηματογράφου

1ο Εργαστήριο Κινηματογράφου από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

1ο Εργαστήριο Κινηματογράφου από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Για εφήβους 10-15 ετών

Τι είναι μια κινηματογραφική ταινία; Πώς μια ιδέα μετασχηματίζεται και γίνεται το κάδρο μιας εικόνας μέσα σε μια κάμερα; Πώς γυρίζονται και πώς επεξεργάζονται οι ταινίες που βλέπουμε στο σινεμά;

Οι Μορφές Έκφρασης παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα κινηματογραφικό εργαστήριο για εφήβους ηλικίας 10-15 ετών. Στην εποχή που οι εικόνες φτάνουν αφιλτράριστες στις μικρές και μεγάλες οθόνες μας, στις Μορφές Έκφρασης φέτος το καλοκαίρι θα κάνουμε τις εικόνες τέχνη!

Θα ανέβουμε στο όχημα της φαντασίας που, όπως και το σινεμά, δε γνωρίζει κανέναν περιορισμό. Με σκηνικό το δάσος του Βοτανικού Κήπου Διομήδους και τις αμέτρητες δυνατότητές του και με όπλα τις κάμερες, τα παιδιά θα πειραματιστούν με όλα τα στάδια της δημιουργίας μιας ταινίας. Οι ταινίες μικρού μήκους ξεκινούν με μια ιδέα, η οποία μετατρέπεται σε σενάριο και ζωντανεύει μέσα από τη συνεργασία ενός καστ και ενός συνεργείου. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και εξειδικευμένων επαγγελματιών, το σενάριο μετατρέπεται σε μια οπτική και ακουστική εμπειρία που τελειοποιείται μέσω του μοντάζ και του φινιρίσματος.

Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τη δημιουργική διαδικασία της κινηματογράφησης και θα μάθουν για τις τεχνικές πτυχές της αποτύπωσης των ιδεών τους στην κάμερα. Μέσα από την αφήγηση ιστοριών και με τα σύγχρονα εργαλεία, θα ενθαρρυνθούν να εκφραστούν και να διευρύνουν τα όρια της φαντασίας τους. 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εμπνεύσει τα παιδιά να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουν τις ατελείωτες δυνατότητες της κινηματογραφικής δημιουργίας.
Απευθύνεται σε εφήβους 10-15 ετών
Αριθμός ατόμων: 10

ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΗΛΙΑΔΗ

Η Αντιγόνη Ηλιάδη είναι κινηματογραφίστρια, εκπαιδευτικός και συγγραφέας με πλούσια εμπειρία στις δημιουργικές βιομηχανίες. Κατέχει πτυχίο (Int. Master) από τη Σχολή Κινηματογράφου, καθώς επίσης και πτυχίο και μεταπτυχιακό πολιτικής και ηθικής φιλοσοφίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Έχει εργαστεί σε διάφορα κινηματογραφικά έργα, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, βίντεο κλιπ και άλλες παραγωγές, τόσο ως σεναριογράφος όσο και ως σκηνοθέτης. Επιπλέον, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης, μεταξύ άλλων, στα κινηματογραφικά στούντιο Nu Boyana στη Σόφια, όπου τελειοποίησε τις δεξιότητές της στην παραγωγή ταινιών. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές.

Εκτός από το κινηματογραφικό της έργο, η Αντιγόνη έχει εκδώσει τρία βιβλία διηγημάτων και έχει εκθέσει τα έργα της σε έξι εκθέσεις τέχνης. Το λογοτεχνικό και εικαστικό της υπόβαθρο τη βοήθησε να φέρει μια μοναδική προοπτική στα κινηματογραφικά της έργα. Δεσμεύεται και παραμένει ενήμερη για τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του κλάδου και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κινηματογράφου, διδασκαλίας και σύγχρονης τεχνολογίας για να αναπτύξει περαιτέρω τις δεξιότητές της.

 

Αριθμός ατόμων: 10
Kόστος: 250 ευρώ
*Για αδέρφια και ομαδικές κρατήσεις (5+ άτομα): 225 ευρώ

Εάν θελήσετε το μενού από εμάς, αυτό θα στοιχίσει άλλα 40€ την εβδομάδα και περιλαμβάνει δεκατιανό και μεσημεριανό.
Αν χρειαστείτε και τη μεταφορά με πούλμαν των παιδιών σας αυτό θα κοστίσει 50 € την εβδομάδα.
Εάν υπάρχουν αδέλφια, η έκπτωση ισχύει μόνο επί των διδάκτρων και όχι για το μενού και το πούλμαν.

 

Φόρμα Εγγραφής


 365,    16  Μαϊ  2023 ,   summercamps

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.