Βιογραφικο
Ο Θωμάς Κινδύνης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικοδιδάσκαλος.
Φοίτησε πλάι στο Δ. Ροντήρη για 11 χρόνια που ήταν και τα τελευταία της ζωής του, ενώ υπήρξε βοηθός του στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στους «Πέρσες» του Αισχύλου. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη το 1973.
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Βυζαντινή μουσική πλάι στον Απόστολο Βαληνδρά από όπου και πήρε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής , ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή του Σίμωνα Καρά. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίων Ευρωπαϊκής μουσικής, (Μουσικοδιδάσκαλος, Πτυχίο Ειδικό Αρμονίας) καθώς και Μουσικοκινητικής Αγωγής Συστήματος C. ORFF (SCHULWERK ZENTRUM SALZBURG).
Σπούδασε ακόμα Φωνητική και Τραγούδι με την Ηρώ Πάλλη, ειδικεύτηκε πλάι στο Δ. Ροντήρη στο μάθημα της Αγωγής του Λόγου και της Φωνής, το οποίο δίδαξε, καθώς και Υποκριτική και Μουσική για 10 χρόνια στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη. Επιπλέον, σπούδασε Κίνηση, Χορό και Έκφραση πλάι στην FRANCE SCHOTT BILLMANN και είναι πτυχιούχος της μεθόδου χοροθεραπείας με βάση την Πρωτόγονη Έκφραση του ιδρύματος ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DE L' EXPRESSION PRIMITIVE. Έχει μελετήσει πλάι στο Δ. Ροντήρη Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Δημοτικό τραγούδι και Ελληνικούς χορούς.
Επαγγελματική Εμπειρία
Θέατρο:Τρία χρόνια το Άρμα Θέσπιδος όπου περιόδευσε σχεδόν σ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, με το θέατρο Κνωσός του Χ. Τσάγκα, με το θέατρο Άλφα του Ληναίου και Φωτίου, με το θέατρο της Άννας Βαγενά, με το θέατρο του Ν. Περέλη, με το Δημοτικό θέατρο Κρήτης και Πάτρας, κ.α.
Ως ηθοποιός έχει παίξει από το 1975 μια σειρά ρόλων κυρίως κλασσικού ρεπερτορίου, όπως Αίαντα, Νεοπτόλεμο, Αίγισθο ( στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου), Ωκεανό (στο Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου), Πενθέα (στις Βάγχες του Ευριπίδη), σε διάφορα μεγάλα θέατρα όπως Επίδαυρος, Ηρώδειο, Φιλίππους κ.α.
Τηλεοπτικές Σειρές: «Το σπίτι για Πέντε», «Οι Φρουροί της Αχαΐας», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» , «Το Μονοπάτι της αγάπης», «Μοιραίο πάθος», «Λάμψη», «Επιθυμίες», «Φιλοδοξίες», κ.α.
Κινηματογράφος: «Η Αριάδνη μένει στη Λέρο», «Μ’ αγαπάς» του Πανουσόπουλου, «Ελεύθερη κατάδυση»
Σκηνοθεσίες: Ως σκηνοθέτης έχει σκηνοθετήσει την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, Δημοτικά Τραγούδια (της Λυγερής και του Χάρου, του Μαυριανού και της Αδελφής του, τη Λαμπηδόνα, τα Τραγούδια του Φεγγαριού, κ.α.) σε μουσικοθεατρική δομή, μουσικοκινητικές παραστάσεις, (Μουσικές του Κόσμου) Όπερα, ( LA MARTIRE) του Σαμάρα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, διάφορες παραστάσεις παιδικού θεάτρου, (Παρέα με τ' άστρα στης Μουσικής τα Κάστρα) του Β. Αναγνώστου Μπρέχτ,(τρόμος κι αθλιότητα του Γ' Ράιχ) Άλμπυ, (Ζωολογικός κήπος) Τ. Ουίλιαμς (η Αδέσμευτη), Λόρκα (Γέρμα), Λούλας Αναγνωστάκη (η Πόλη) κ.α. Επίσης έχει σκηνοθετήσει στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, τη «Λαμπηδόνα».
Διδασκαλία: Έχει διδάξει σε Δραματικές Σχολές, (Π. Κατσέλη, Πειραϊκό Ωδείο) σε Ωδεία (Ωδείο Αττικής, Γλυφάδας) καθώς και σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, (Σχολές Αυγερινοπούλου). Επίση,ς έχει διδάξει νηπιαγωγούς και δασκάλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Μαράσλειο Σχολή με θέμα το μουσικοκινητικό σύστημα του C. ORFF και στον Ο.Ν.Α του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Επικοινωνία και Τέχνη» καθώς και «Οργάνωση και Τέχνη», στο Δήμο Άνω Λιοσίων με θέμα «Εργασιακή Επικοινωνία», στο Δήμο Λαρίσης με θέμα «Τεχνολογία Μελέτης», στο Δήμο Καλύμνιων με θέμα «Οργάνωση Επιχειρήσεων», «Επικοινωνία και Τέχνη» και «Τεχνολογία Μελέτης»
Έχει διδάξει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, χοροθεραπείας, μουσικής στους Δήμους Ιλίου, Καλύμνου, Λάρισας, Μυτιλήνης.
Δημιουργική Πορεία
Έχει ιδρύσει τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», όπου εδρεύει στην Αθήνα, έχει διδάξει Αρχαία Τραγωδία, και Ελληνική Παράδοση και τα έργα που ανέβασε περιόδευσαν σε πολλά μέρη της Ελλάδας και οι παραστάσεις φιλοξενήθηκαν από πολλά επίσημα φεστιβάλ, όπως Ηρώδειο, Λυκαβηττός, Κασσάνδρα, Οινιάδες, Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, Θέατρο Πέτρας, Υπαίθριο θέατρο Κοζάνης, κ.α. Στα πλαίσια ων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές Έκφρασης» έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικούς κύκλους και προγράμματα για ενήλικες και παιδιά.
Μεταξύ αυτών το «Κίνηση Λόγος & Ρυθμός», Εργαστήρι Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας και το « Παιδί & Τέχνη» που φιλοξενεί παιδιά από 3 έως 15 ετών.
Βιογραφικο
Η Άννα Σεβαστή Τζίμα γεννήθηκε το 1972 στις Βρυξέλλες.
Σπούδασε Θέατρο, Μουσική και Κίνηση στις Μορφές Έκφρασης με τον Θωμά Κινδύνη. Εκπαιδεύτηκε σύμφωνα με το σύστημα Laban, ολοκλήρωσε τον διετή κύκλο σπουδών στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff και Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος. Έχει κάνει μαθήματα Χοροθεραπείας, Ιερών Χορών ,Hatha yoga και Κλασσικό Ινδικό χορό Barata Natyam.
Έχει παρακολουθήσει ακόμα μαθήματα, Φωνητικής και Τραγουδιού με τον Χάρη Καστανιά, παίζει φλογέρα και τραγουδάει σε σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού με τον Βαγγέλη Κώτσου.
Τέλος είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικός Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι Πειραιά.
Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και μουσικός σε θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικές ορχήστρες, αλλά και παραστάσεις Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Μορφές Έκφρασης.
Το 2004 δημιούργησε το σχολείο των τεχνών «Παιδί & Τέχνη» όπου και διδάσκει σε παιδιά και εφήβους, θέατρο και κίνηση. Έχει σκηνοθετήσει 7 θεατρικά έργα στα οποία παίζανε παιδιά, ενώ το 2008 συνεργάστηκε με την Κάρμεν Ρουγγέρη όπου δίδαξε στα παιδικά εργαστήρια θεατρικό παιχνίδι και σκηνοθέτησε το έργο «Μετροκαλικάντζαροι» στο οποίο συμμετείχαν 70 παιδιά.
Έχει δώσει μαθήματα και σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, ενώ έχει δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων για παιδιά με θέματα : ανθρώπινα δικαιώματα, συναισθηματική αγωγή, κυκλοφοριακή αγωγή, πυρασφάλεια και ασφάλεια στο σπίτι κ.α.
Έχει γράψει το κείμενο και τη μουσική για τα 3 παιδικά θεατρικά έργα «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», «Το παιδί και το κουδουνάκι», «Ο Χαχά και η Χιχί».
Έχει κάνει τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία σε 5 θεατρικές παραστάσεις («Ιστορίες μακρινές και αλλιώτικες» μεσαιωνικό παραμύθι από την Ματίνα Τσιγκούνη και Χάρη Καστανιά σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, «Παρέα με τ΄ άστρα στης Μουσικής τα κάστρα» παιδικό μουσικό παραμύθι του Βασίλη Αναγνώστου σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος» παιδικό μουσικό παραμύθι σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη.)
Το 2010 συμμετείχε ως εθελόντρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας καλλιτεχνών Art- Fares που πραγματοποιήθηκε στο Maribor της Σλοβενίας. Δίδαξε θέατρο σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων έφηβοι, αλλά και φυλακισμένους.
Βιογραφικο
Η Βλασία Βερβέρη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Πειραικός Σύνδεσμος» , ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και με το Στάθη Λιβαθηνό πάνω στον Ντοστογιέφσκι.
Έχει διδαχθεί ακόμα Πολυφωνικό Τραγούδι με το Βαγγέλη Κώτσου, Μουσικοκινητικό Σύστημα Orff και Βυζαντινή μουσική με το Θωμά Κινδύνη.
Από το 1996 είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Μορφές Έκφρασης» με Καλλιτεχνικό Διευθυντή το Θωμά Κινδύνη.
Έχει συμμετάσχει σε μεταγλωττίσεις για διάφορες σειρές σε ιδιωτικά και κρατικά κανάλια ,εκφωνήσεις διηγημάτων για το κρατικό ραδιόφωνο , καθώς και σε πολυάριθμα παιδικά και θεατρικά έργα όπως «Βάκχες» του Ευρυπίδη με τη θεατρική έξοδο Αιγαίου του Νίκου Πάροικου, «ΟΙ ΑΛΛΟΙ» του Σαρτρ στο Γκάζι, «Δόνα Ροζίτα» του Λόρκα με το Θίασο της κας Βασιλάκου, «Η πιο παλιά ιστορία» (1996 – 1997), «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευρυπίδη (1998), «Λαμπηδόνα» (1999 – 2000), «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (2001 – 2002 – 2012), «Τα τραγούδια του Φεγγαριού» (2002), «Ιστορίες Μακρινές κι Αλλιώτικες» ( 2003), «Παρέα με τα άστρα στης μουσικής τα κάστρα» (2004) με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Μορφές Έκφρασης σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη και «Ένας Εχθρός του Λαού» σε σκηνοθεσία Νίκου Περέλη.