Αρχείο παραστάσεων

2019 - 2020. Η χύτρα με το χρυσάφι

 
 
 
 
Η χύτρα με το χρυσάφι
Πίστεψε σε αυτό που είσαι και κάνε το να λάμψει!
 
Διασκευή  - μουσική -σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια: Θωμάς Κινδύνης
 
Hxitrametoxrisafi3MorfesEkfrasis Hxitrametoxrisafi0MorfesEkfrasis
 
Καμιά φορά μπορεί να πιστεύεις πως είσαι άτυχος γιατί δεν έχεις εκείνο το «φανταχτερό», που ο άλλος έχει και σου φαίνεται τόσο «πολύτιμο» και «λαχταριστό», όμως ίσως τελικά  ο δικός σου δρόμος και ο δικός σου «αληθινός» θησαυρός να βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου, εκεί που δεν κοίταξες ποτέ! Σήκωσε τα μανίκια σου λοιπόν βρες τον  και κάνε τον να λάμψει!
 
 
 
Το παραμύθι
 
Ο «άτυχος» Νάιλ Ο Λίρι, καθόταν μια μέρα στη λιακάδα και ονειροπολούσε… Και τι δε θα έκανε εάν είχε την τύχη με το μέρος του! Θα έφτιαχνε φυσικά μια φάρμα … θα αγόραζε ζώα και άλλα πολλά… Και φαίνεται πως τελικά η τύχη του χαμογέλασε γιατί εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ένα ξωτικό με μια χύτρα γεμάτη χρυσάφι!
 
Tο μόνο που έπρεπε να κάνει, ήταν να πιάσει το ξωτικό και το χρυσάφι θα ήταν δικά του!  Έτσι πίστευε. Μα στο παραμύθι μας,  μια μεγάλη έκπληξη τον περιμένει, αφού θα ανακαλύψει πως ο Θησαυρός που πάντα λαχταρούσε δε βρισκόταν στην χύτρα του Ξωτικού, αλλά στα δικά του χέρια και στις δικές του μοναδικές και υπέροχες ιδέες!
 
Το έργο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο Ιρλανδέζικο παραμύθι "Η χύτρα με το χρυσάφι"  και τελεί
υπό την αιγίδα της Ιρλανδικής Πρεσβείας
 
 
Ένα μήνυμα που αφορά όλα τα παιδιά:
 
Δημιουργώντας αυτή την παράσταση, είχαμε μία και μόνο σκέψη στο νου μας, να μεταφέρουμε στα παιδιά την πίστη για ένα καλύτερο αύριο!
Ένα αύριο που θα δημιουργήσουν τα ίδια, πιστεύοντας σε αυτό που είναι και δίνοντας αξία στην προσωπικότητα τους και στα όνειρα τους! Αυτό είναι το μεγαλύτερο θαύμα που μπορεί να τους συμβεί και που μπορούν τα ίδια να κάνουν. Να λάμψουν!
 
 
Η παραμυθένια Ορχήστρα
 
Ο Θωμάς Κινδύνης και η «Παραμυθένια Ορχήστρα» του μας καλούν σ’ ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στην Ιρλανδία. 
7 ηθοποιοί και μουσικοί , ένας μαέστρος και ένας σκηνοθέτης συναντιούνται … και τότε μια «παραμυθένια ορχήστρα» γεννιέται… Μπείτε στον κόσμο της Παραμυθένιας Ορχήστρας, έναν κόσμο φανταστικά μουσικό και μαγικά θεατρικό που μας καλεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας, ακόμα όταν όλα  μοιάζουν αδύνατα! 
 
Οι Μορφές Έκφρασης πρωτοπορούν και πάλι και μας εκπλήσσουν με την υψηλή αισθητική και την παιχνιδιάρικη διάθεση της νέας τους παράστασης. Ο Θωμάς Κινδύνης δημιουργός της «Παραμυθένιας Ορχήστρας» και η ταλαντούχα δημιουργός και σκηνοθέτης  παιδικών έργων  ("Το παιδί και το κουδουνάκι", "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος', "Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος", "Ο δράκος των χρωμάτων" )  Άννα Σεβαστή Τζίμα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παραδίδουν μια μουσικοθεατρική εμπειρία, γεμάτη φαντασία και χίούμορ, που τίποτε δεν έχει κοινό με οτιδήποτε άλλο έχετε βιώσει!
 
 
 
Παραστάσεις
 
Η πρεμιέρα της παράστασης που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 2019 προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μια σειρά sold out παραστάσεων έως τον Μάιο 2019. Η παράσταση  επιλέχθηκε να παιχτεί στο Bobo’s Festival στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής την 1η Ιουνίου 2019.Συνεχίζεται με επιτυχία για 2η χρονιά στο θέατρο Μορφές Έκφρασης έως και 3 Μαΐου 2020!
 
 
 
Συμμετοχή των παιδιών:
 
Κρατώντας και ανεμίζοντας μαντήλια, τα οποία μοιράζουμε  εμείς σε όλα τα παιδιά,   τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ιστορίας μας. Αυτό το στιγμιότυπο συνδυαζόμενο με την ζωηρή μουσική που παίζεται στην σκηνή δημιουργεί μια ενθουσιώδη και πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, που απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Επίσης τα παιδιά γίνονται μέρος της ορχήστρας μας συμμετέχοντας με ρυθμούς που τους διδάσκουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί της παράστασης.
 
Η μουσική
 
Όλη η μουσική της παράστασης παίζεται ζωντανά επί σκηνής και από τους 7 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην παράσταση. Όλη η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη (εκτός από το παραδοσιακό Ιρλανδέζικο Marry's wedding) με  ύφος εμπνευσμένο από την παραδοσιακή  μουσική της Ιρλανδία, ενώ τα όργανα που χρησιμοποιούμε είναι φυσικά και κυρίως όργανα που χρησιμοποιεί μια ορχήστρα Orff. ( Ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, φλογέρες, κιθάρα, διάφορα κρουστά και άλλα μικρά και ιδιαίτερα οργανάκια).
 
 
 
 Hxitrametoxrisafi2MorfesEkfrasis 
 
 
Hxitrametoxrisafi5MorfesEkfrasis 
 
Διαβάστε Κριτικές για την παράσταση
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
musicity:
Θέατρο.gr:
Θεαθήναι:
Κάθε μέρα γονείς:
marias little men:
 
Συντελεστές:
 
 
Μετάφραση- Διασκευή – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Πρωτότυπη μουσική, τραγούδια: Άννα Σεβαστή Τζίμα
*εκτός από το παραδοσιακό Ιρλανδέζικο τραγούδι: Marie’ sWedding
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου
Μουσική διδασκαλία, Μουσική διεύθυνση: Θωμάς Κινδύνης
Σκηνικά & Κοστούμια: Παραμυθένια Ορχήστρα
Την Παραμυθένια Ορχήστρα αποτελούν οι:
Άννα Σεβαστή Τζίμα, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Σελήνη Φιλιππιτζή, Στεφανία Πολλάκη. 
 
 
Πότε παίζεται: 
Κάθε Κυριακή στις 12.30 μ.μ.
στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης: Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 έως και 3 Μαΐου 2020
 
Εισιτήρια
 
Τιμές εισιτηρίων: 12€  
                                 10€ Προπώληση, Οικογενειακό ( 3άτομα+ ) 
                                   8€ Ομαδικό (10 άτομα+), Άνεργοι,  Μέλη,  Φοιτητές,  Πολύτεκνοι
 
Τηλεφωνικές κρατήσεις:
210 3464903, 210 3464002 
 
 
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Παραστάσεις για σχολεία θα πραγματοποιούνται καθημερινά, κατόπιν συνεννοήσεως στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης: Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα, Αθήνα.
Ο χώρος έχει επίσημη άδεια λειτουργίας και τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας. Χωρητικότητα: 100 θέσεις.
 
Υπεύθυνη οργάνωσης παραστάσεων για σχολεία:
Βλασία Βερβέρη | Τ:6944 659865
 
 
 
 
 
 

Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.