Αρχείο παραστάσεων

2018 ΕΥ-ΓΕΝΙΑ

 

Από την παράδοση στο μέλλον… 

Το έργο :                                                                              

Το έργο, εμπνευσμένο από την Ελληνική παραλογή «Της Λυγερής και του Χάρου», μας μεταφέρει σε μια μελλοντική πολιτεία την «Ευ-γενιά». Ένας νέος «τέλειος» κόσμος που θέλει να δημιουργήσει τον ιδανικό άνθρωπο αναλαμβάνοντας τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του. Η ιστορία μας ξεκινάει την ημέρα 6480, την ημέρα που όλα τα παιδιά της Ευ-γενιάς γίνονται 18 χρονών, ημέρα γενεθλίων αλλά και μετάβασης στην ενήλικη ζωή. Εκείνη την ημέρα η Ευγενούλα και ο Κωνσταντής θα γνωριστούν για πρώτη φορά. Με τη βοήθεια ενός εισβολέα από τον "απαγορευμένο -έξω- κόσμο" τον Χ, θα αφυπνιστούν και θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν στο σύστημα.

Η παράσταση: 

«Χρειαζόμαστε έναν νέο κόσμο, μπορούμε να σας διορθώσουμε, είστε πρόβλημα, μπορούμε να σας διορθώσουμε, και να σας κάνουμε μια καλή και χρήσιμη γενιά· Ευ-γενιά, Ευ-γενιά, Ευ-γενιά… Η Ευ-γενιά είναι ο μόνος κόσμος για εμάς… χωρίς αυτήν δεν υπάρχει μέλλον»

Ημέρα 6480. Ημέρα γενεθλίων για την Ευ-γενιά. Ο σωστός επιλεγμένος κωδικός από την επιτροπή συμβίωσης ενηλίκων δίνεται στην Ευγενούλα και στον Κωνσταντή. Πλέον ό, τι και αν συμβεί η Ευ-γενιά τους προστατεύει. Ένας νέος κόσμος όπου ο πόνος λείπει... Μα είναι όντως όλα τόσο τέλεια στην Ευ-γενιά; Τους προσφέρουν τον παράδεισο ή έναν πλαστό, τεχνητό, άοσμο κόσμο; Όλα αμφισβητούνται και ανατρέπονται όταν γνωρίσουν την αγάπη και την ανθρώπινη καρδιά. Μόνο μια στάλα από πόνο μπορεί να λιώσει την ατσαλένια κλωστή που τους δένει με την προγραμματισμένη τους μοίρα και να εξασθενήσει τα ηλεκτρονικά πλέγματα. Γιατί τελικά η «ζωή δεν μετριέται, δεν στενεύεται, δεν χωράει σε κανένα ανθρώπινο τέχνασμα». Σε αυτήν τίποτα δεν είναι τέλειο και όμως όλα είναι σωστά. 

 

 

 

Συντελεστές:

Κείμενο και Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Θωμάς Κινδύνης

Διδασκαλία ρόλων (acting coaching) – αναλυτική προσέγγιση: Ανδροκλής Δεληολάνης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Παναγιώτης Μπερλής

Σκηνικά – κουστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Χορογραφία – Διδασκαλία Κίνησης: Ευγενία Παπαδάκη

Φώτα-Video: Παναγιώτης Λαμπής

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Κινηματογραφικές λήψεις: Νίκος Καλλιάνης

 

Ερμηνεύουν:
Βλασία Βερβέρη, Έλενα Σαλένκοβα, Ανδρέας Γιαννακούλας, Γεώργιος Κοσκορέλλος, Σάββας Πογιατζής.


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.