Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ - Αυτόνομα Σεμινάρια

Η Τέχνη του να Ζεις - Νέος κύκλος σεμιναρίων

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ

ΘΩΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΗΣ-ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Οι Μορφές Έκφρασης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση ενηλίκων και παιδιών από το 1993 που ήταν και η αρχή της πορείας τους ως οργανισμός. Μέσα από σεμιναριακούς κύκλους, έχουν έρθει σε επαφή και έχουν εμβαθύνει σε πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία.

Μετά από 30 χρόνια εμπειρίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 ανακοινώνουν νέους κύκλους σεμιναρίων και διαλέξεων που έχουν ως κεντρικό άξονα την Τέχνη του να ζεις.
Υπεύθυνος και εισηγητής των σεμιναρίων και των διαλέξεων είναι ο ιδρυτής των Μορφών Έκφρασης, Θωμάς Κινδύνης.

Σ’ έναν κόσμο χαοτικό, όπως τον ζούμε σήμερα, σ’ έναν κόσμο όπου τα θέματα ηθικής πέφτουν ολοένα και πιο χαμηλά, μπαίνουν επιτακτικά ερωτήματα όπως: Πώς μπορώ να ζήσω μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή; Πώς μπορώ να γίνω ένα άτομο που να επιβιώνω με αφθονία και εγώ και το περιβάλλον μου;

Η «Τέχνη του να ζεις» είναι ένας οδηγός κοινής λογικής που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής και να αντιμετωπίσουν τις αναπόφευκτες σοβαρές απώλειες, τις απογοητεύσεις και τις λύπες της ζωής.

Η ευτυχία είναι μια πολύτιμη κατάσταση.
Η ευτυχία μαζί με την προσωπική ολοκλήρωση είναι οι φυσικές συνέπειες του να κάνεις το σωστό.
Η ιδέα περί ευτυχίας και μιας καλής ζωής δεν σχετίζεται με το να ακολουθήσουμε μια λίστα οδηγιών, έναν τυφλοσούρτη με παραινέσεις και εντολές, αλλά με το να εναρμονιστούμε και να σεβαστούμε τους φυσικούς νόμους.
Το θέμα μας δεν είναι να παριστάνουμε τους καλούς για να γίνουμε αρεστοί, αλλά το να επιτύχουμε την προσωπική μας εσωτερική γαλήνη και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφαλές, έτσι ώστε να κάνουμε και τους γύρω μας ευτυχισμένους.


Η καθημερινή ζωή του καθενός είναι γεμάτη δυσκολίες διαφόρων βαθμών. Τα δεδομένα που θα δοθούν στις θεματικές των διαλέξεων με πρακτικό τρόπο και με συστηματική εφαρμογή, έχουν σκοπό να απαλλάξουν τον άνθρωπο από τις συγχύσεις του, τις ανασφάλειές του, τις άγνοιές του και να του στρώσουν ένα δρόμο, που αν τον ακολουθήσει, θα του παρέχει την ικανότητα να είναι δημιουργικός, να αισθάνεται ασφάλεια και να μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του.

 Θεματικές Διαλέξεων:
1. Η Επικοινωνία είναι Ζωή
Αισθάνεσαι ότι όταν μιλάς δεν σε καταλαβαίνουν; Έχεις νιώσει ότι θέλεις να πεις κάτι αλλά δεν το λες; Έχεις πολλές φορές την αίσθηση ότι ενώ τα πράγματα είναι απλά, γίνονται περίπλοκα λόγω κακών συνεννοήσεων και παρεξηγήσεων; Νιώθεις ότι θα ήθελες να έχεις μια καλύ-τερη επικοινωνία με τους φίλους, τους συνεργάτες και την οικογένειά σου; Με τη σωστή χρήση της επικοινωνίας μπορούν να λυθούν διαμάχες και να πετύχεις ψυχική ηρεμία και ευημερία
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.
ΩΡΑ: 18:00- 20:00
ΚΟΣΤΟΣ: 15€, 10€ μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, άνερ-γοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών).
ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα)

2. Πώς να ζούμε με τα παιδιά
Πολλές φορές ο ρόλος του γονιού και η συμβίωση με τα παιδιά μοιάζει να είναι πιο δύσκολα απ’όσο είχαμε φανταστεί. Η ανάγκη μας να κάνουμε το σωστό και το καλύτερο για τα παιδιά μας μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που επιθυμούν εκείνα να κάνουν και αυτό να δημιουργεί διαρκώς εντάσεις και διαφωνίες. Πώς μπορώ να εξομαλύνω αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, να κάνω τα παιδιά μου περισσότερο ευτυχισμένα και να δημιουργήσω μια πιο ουσιαστική και τρυφερή σχέση μαζί τους;
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου
ΩΡΑ: 18:00- 20:00
ΚΟΣΤΟΣ: 15€, 10 € μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, άνερ-γοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών)

ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα)

3. Τα Συναισθήματα
Γνωρίζοντας τα συναισθήματα των ανθρώπων και τις δράσεις που υπαγορεύουν, θα είναι δυνατό να προβλέψεις με ακρίβεια τη συμπεριφορά ενός πιθανού συζύγου, ενός συνεργάτη σε μια επιχείρηση, ενός υπαλλήλου ή ενός φίλου πριν δεσμευτείς σε μια σχέση. Μπορείς να αποφύγεις τελείως τους κινδύνους που εμπεριέχονται στις ανθρώπινες σχέσεις ή να τους μειώνεις όταν μπορείς να προβλέπεις αλάθητα τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Μπορείς ακόμη να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που οδηγεί κι εσένα στα αρνητικά συναισθήματα και τι μειώνει την ενεργητικότητά σου και την ορμή σου για ζωή.
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
ΩΡΑ: 18:00- 20:00
ΚΟΣΤΟΣ: 15 €, 10 € μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, άνερ-γοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών).

ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα)

4. Πώς να αντιμετωπίζεις δύσκολους ανθρώπους.
Σίγουρα έχεις συναντήσει στη ζωή σου «δύσκολους» ανθρώπους. Ανθρώπους με τους οποίους δεν μπορείς να επικοινωνήσεις εύκολα, που είναι παράλογα απαιτητικοί, που αισθάνεσαι ότι δημιουργούν ένα δυσάρεστο κλίμα, αρνητισμό και εντάσεις σε περιστάσεις που δεν το απαιτούν. Ανθρώπους που οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον δύσκολο χαρακτήρα τους και να συνεργαστούν ή να ζήσουν αρμονικά μαζί τους. Τι πρέπει να κάνεις για να χειριστείς αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μέρος της ζωής σου;
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου
ΩΡΑ: 18:00- 20:00
ΚΟΣΤΟΣ: 15€, 10€ μειωμένο (Μέλη Μορφών Έκφρασης, άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών).

ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα)

5 Η Αιτία του Άγχους και της Καταπίεσης
-Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί έχεις τόσο άγχος στη ζωή σου;
-Αναρωτήθηκες γιατί καθετί καινούργιο σου δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια;
-Μήπως οι φράσεις «Δεν μπορώ να ελέγξω το άγχος μου», «Εγώ είμαι πολύ αγχώδης από τη φύση μου», «Δεν μπορώ να εντοπίσω γιατί μέχρι και τα πιο μικρά πράγματα μου δημιουργούν τόσο στρες», «Μάλλον εγώ στρεσάρω τον εαυτό μου» σου είναι αρκετά γνώριμες;
-Έχεις σκεφτεί ότι πίσω από την ταραχή σου βρίσκεται κάποιος ή κάτι;
-Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει λύση για να απαλλαγείς από το άγχος σου;
Θα μάθεις τα χαρακτηριστικά των καταπιεστικών ανθρώπων που όταν τα γνωρίζεις μπορείς να γλιτώσεις από άσχημες κακοτοπιές.
 ΠΟΤΕ: Πέμπτη 14 Μαρτίου
ΩΡΑ: 18:00- 20:00

ΚΟΣΤΟΣ: 15 €, 10 € μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, ά-νεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών).
ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

6.Τρόποι να αντιμετωπίσεις ένα επικίνδυνο περιβάλλον
Ζούμε σ’ έναν κόσμο που ενέχει κινδύνους, σ’ ένα επικίνδυνο περι-βάλλον. Δεν τολμάς να παρακολουθήσεις τα νέα στην τηλεόραση ή τις δημοσιεύσεις στα social media, γιατί τα γεγονότα που παρουσιάζουν είναι ληστείες, βιασμοί, αναταραχές, δολοφονίες, πυρκαγιές, σεισμοί, λιμοί και πλημμύρες. Ανακαλύπτεις ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω σου σ’ αναστατώνουν; Αισθάνεσαι ανίσχυρος, ανίκανος να ελέγξεις αυτά τα γεγονότα; Αισθάνεσαι μερικές φορές ακόμη και φοβισμένος; Σ’ αυτή τη διάλεξη θα παρέχουμε μεθόδους οι οποίες όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τους φόβους σου, αλλά και θα σου επιτρέψουν να βοηθήσεις τους άλλους.

ΠΟΤΕ: Πέμπτη 28 Μαρτίου
ΩΡΑ: 18:00- 20:00

ΩΡΑ: 18:00- 20:00 ΚΟΣΤΟΣ: 15 €, 10 € μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, ά-νεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών)

ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

7.Οι Πηγές των φόβων σου και των ανασφαλειών σου.
Πόσες ήταν οι φορές που ερχόμενος αντιμέτωπος με μια καινούργια κατάσταση, μικρή ή μεγάλη ή ακόμη και για τα καθημερινά θέματα της ζωής αισθάνθηκες φόβο και ανασφάλεια για το τι πρόκειται να συμβεί; Πόσες ήταν ακόμη οι φορές που ενώ πήγαιναν όλα καλά, μια παράλογη φοβία τρύπωνε μέσα σου και σε απειλούσε ότι αυτό δεν θα κρατήσει πολύ, δημιουργώντας σου έτσι ανασφάλεια από το πουθενά; Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε τι είναι αυτή η φοβία και η απειλή που εισχωρεί μέσα μας και που έχει την τάση να καταστρέφει και να ταρά-ζει ό,τι καλό πάμε να δημιουργήσουμε. Θα δούμε επίσης πως μπορού-με να ηρεμούμε αυτή τη «μοχθηρή φωνούλα» και να μην χάνουμε την ελπίδα και το κουράγιο μας.
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 11 Απριλίου
ΚΟΣΤΟΣ: 15 €, 10 € μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, ά-νεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών).

ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

8.Μεθοδολογία μελέτης
Πώς μπορούμε ως γονείς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μελετήσουν με στόχο τη μαθησιακή πρόοδο; Ποιο είναι το πρωταρχικό εμπόδιο στη μάθηση; Ποια και πόσα είναι τα εμπόδια στη μελέτη και ποιες είναι οι σωματικές και διανοητικές αντιδράσεις; Για ποιο λόγο μελετάει κανείς; Αν αυτά τα ερωτήματα σας βασανίζουν και σας απασχολούν, σ’ αυτό το σεμινάριο θα βρείτε απαντήσεις ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε και τον εαυτό σας, αλλά και τα παιδιά σας.
 ΠΟΤΕ: Πέμπτη 25 Απριλίου
ΩΡΑ: 18:00- 20:00
ΚΟΣΤΟΣ: 15€, 10€ μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, άνερ-γοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών).

ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα:
210-3464903, 210-3464002
και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Επικοινωνία

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα)
Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002
Email: info@morfesekfrasis.gr

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα για τις νέες παραστάσεις και τις προσφορές μας.